居酒屋 さつき【#izakaya tokyo#在東京的推荐居酒屋】

明るい女将の笑顔が 定番メニューの隠し味

女主人的開朗笑容為經典菜色提味
The Proprietress' Happy Greetings and Smiling Face Build a Loyal Following

今年で創業40年を迎えるお店の魅力は、数々の店で修業を重ねてきた店主・光悦さんの作る100種以上の定番&創作和食と女将・恭子さんの笑顔。料理は素材を活かしたシンプルなものから、ほかでは見かけない卵の唐揚げ・通称「たまカラ」やとうもろこしの天ぷら、どじょうの唐揚げ、出汁の味が効いた焼きうどんなど、バリエ豊富です。

今年迎接開幕第38 年的這間餐廳,最吸引人之處,就是曾在許多店家歷練過的老闆光悅先生親手製作超過百種的經典料理與創意和食,另外就是女主人恭子女士的笑容。菜色種類繁多,從展現食材原味的簡單料理,到其他地方絕對吃不到的酥炸蛋、玉米天婦羅、炸泥鰍,以及炒烏龍麵等,應有盡有。

Satsuki’s owner Kouetsu’s original Japanese dishes and MadameKyoko’s cheerful smile have satisfied customers here for the past38 years.The chef’s “Tamakara” deep fried egg, corn tempura,deep fried loach, and stir-fried “udon” are all mouth-wateringlydelicious.

Recommend Menu

    〆鯖¥750。
    醋漬青花魚 750圓
    Marinated mackerel ¥750
    名物「たまカラ」¥350。
    招牌「 酥炸蛋」 350圓
    The house specialty,deep-fried egg “Tamakara” ¥350
    どじょうの唐揚げ¥550。
    炸泥鰍 550圓
    Deep-fried loach ¥550
    焼きおにぎり各¥150。
    烤飯糰 每個150圓
    Grilled rice ball ¥150 each
    とうもろこしの天ぷら¥450。(夏季限定)
    玉米天婦羅 450圓(夏季限定)
    Corn Tempura ¥450(summer only)
Shop info TEL: 03-5453-7733
住所: 渋谷区代々木5-55-5
営業時間: 17:30~23:00 (L.O.) 日祝~22:00
定休日: 隔週日曜含め月に3回

5-55-5 Yoyogi, Shibuya-ku
Tel:03-5453-7733
Open: Weekdays 17:30 – 23:00(Last Orders) Sundays & holidays 17:30 – 22:00
Closed: 3 times per month including every other Sunday

Book info

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酒場STORY
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「酒場STORY」は、“酒場詩人”の愛称で全国の居酒屋ファンを虜にする吉田類さん(@karashi61)が監修したSTORYの居酒屋ガイド。女将が語る町やお店の歴史、女将の人生や人生訓を吉田類さんと拝聴してきた雑誌STORYの連載を一冊にまとめました。オシャレなバーやレストランもいいけれど、これからは新たな家庭の味や人生のレシピ(!?)も学べる居酒屋の時代です。世界も注目するIZAKAYAをワールドワイドに発信すべく英文も併記して、「国内外を問わず様々な方に手に取っていただきたい」というのが担当編集のこだわり! 既に手に入れて、実際の居酒屋に訪れたという声も集まり始めています。ぜひ、こちらを持って、めくるめく〝IZAKAYA”の世界に足を踏み入れてください。

●The innovative guide to “Izakaya” with English translation!
“Sakaba STORY” available now

Today, izakaya is also familiar as an English word. It’s a Japanese casual pub where people enjoy conversations over drinks and food at a low price.
This November we published “Sakaba STORY” (Sakaba has the same meaning as izakaya) as a spin-off of “STORY”, which is our bestselling fashion and lifestyle magazine for women.
This guidebook is the collection of monthly articles in “STOTY” and supervised by a popular essayist Rui Yoshida (@karashi61) called ‘Sakaba Poet’. The articles are about the location or history of an izakaya learnt from its hostess, and her life.
What is special about this guide is that an English translation printed side by side with the Japanese original. The editor strongly hopes that many foreign tourists read it. We have already some good reviews.
Let’s make a plunge into izakaya world with this innovative road map!

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